"Momentum + RSI" strategija: kada je tržište na strani

Momentum + RSI strategija je odgovarajuća za trgovanje na ravnima. Bazirana je na analizi nestabilnosti i radi dobro na mirnim ali ne "mrtvim" tržištima.
Još jedna dobra stvar strategije je to da je ona univerzalna. Možete izabrati bilo koje dobro i vrijeme za trgovanje. Najefektniji vrijemenski okvir je 1 minut.

Trgovanje u koridoru cijena

Krijetanje cijene se samo čini besmislenim i nepredvidivim. Zapravo, kvote se kreću u okviru koridora cijena, i imaju gornje i donje granice. Ukoliko naučite kako da ih pronađete, bićete u stanju da odrijedite najbolje vrijeme ulaska u trgovinu, cijena obično odskače od granica kanala.

Kako trgovati na trenutak cijene? Interesantna strategija Awesome+

Da li volite nova, netradicionalna, profitabilna riješenja? Ukoliko volite, morate da ovladate Awesome+ strategijom. Veoma je lako shvatiti i radi savršeno na prosjecima i tržištima sa velikom nestabilnošću sa veoma likvidnim sredstvima; drugim riječima, voli mobilnost i populatnost. Stvarno nije bitno kada je koristite, glavna stvar je da tržište treba da "diše".

ATR+FIBO: trgovanje na nestabilnim probojima

Jodnostavna ali neobična strategija kojom čak i novajlije mogu uspešno da ovladaju. Bazirano je na nestabilnim probojima. Glavni faktor je kretanje cijene nasuprot signalima indikatora. Kako biste zaključili uspješne trgovine, treba da "uhvatite" ovo kretanje.

SEER: strategija za svaku priliku

Kako zaraditi brzo a istovrijemeno rizikovati malo u isto vrijeme? Naučite SEER strategiju. Napravljena je da radi na umjereno nestabilnom tržištu, za trgovanje na ravnima, i za jake trendove. Drugim riječima, možete je korititi bilo kada kada hoćete da zaradite.

Kako da vodite trgovinski dnevnik. Primjer obrasca

Aleksandar Elder, autor "Trotukih ekrana", se odnosi na evaluaciju i introspekciju kao važnim koracima kada postajete profesionalni trgovac. Nedisciplinovani trgovac je osuđen na neuspjeh i gubljenje sredstava. Trgovinski dnevnik će poslužiti kao zaštita od ovoga i negovaće neophodne lične atribute.

Upravljanje novcem — 50% Vašeg uspjeha!

Upravljanje novcemt je set pravila i tehnika napravljenih da umanje rizike i povjećaju profite. Dobra poslovna strategija je samo 50% uspjeha, druga polovina zavisi od upravljanja novcem koje trgovac koristi. Koristite slijedeće smjernice u svom trgovanju, i ostvarićete najbolje moguće rezultate u trgovanju.

CCI Fraktali: oslobađanje od lažnih signala

Strategija je pogodna i za trgovanje na nestabilnim tržištima i na onima sa strane. Jednostavna je i jasna. Čak i početnici mogu lako da zarade koristeći je. Ova strategija pomaže pirilikom isjecanja "buke cijene", razlikovanja pravih signala od lažnih, i pronalaženja zona prevelike kupovine/prodaje u kanalu cijena.
Ovo je dovoljno da se zaključi unosna trgovina u trenutku okretanja cijena!